San u javi

04 Jun, 2008

Ima li u avionu izbacivača ?

moje priče i razmišljanja — Autor vladica @ 23:58

Ima, ima........

 

Tražim neke slike večeras i naletoh na fotografije sa mojih putovanja.

Setih se da sam negde napisao jedan tekst o jednom mom putovanju na daleki istok i sa osmehom na licu reših da vam prenesem taj tekst.Ovu zgodu moram da vam prepričam.Sećam se svog prvog putovanja na daleki istok. Avion JAT-a poleteo je negde pre ponoći. Linija je bila Beograd-Dubai-Bangkok-Singapur...pa za Australiju.

Let do Bankoka traje 13 sata, s tim što je avion sletao u Dubai, na dva sata pauze.Ništa posebno, te Novembarske hladne noći , uslovi za poletanje su bili idealni, i avon je krenuo na vreme. Tadašnja moja destinacija bila je Bangkok, tako da sam znao da me očekuje dugotrajan let. Lepo smo se smestili ....ja sam sedeo pored jedne bakice...pored prozora tik uz desno krilo aviona. Avion dobro popunjen.....počeo je da uzleće. I kako je uzletao u pravcu juga.....sve sam imao utisak da zbog težine neće moći da se dovoljno odlepi sa zemlje.....a i ja sam pomalo počeo da se podižem sa sedišta kao da ću moći da mu pomognem u uzletanju. Smešno za ne.Negde iznad Damaska........osetio sam drmanje mog sedišta. Putnik iza mene počeo je da bukvalo drmusa moje sedište. Putovao je sa nekom devojkom....on onako obučen u hipi stilu se je svo vreme na nemačkom raspravljao sa njom. Drmusanje mog sedišta se je nastavilo. Bio sam učtiv, samo se blago okrenuvši prema njemu u nadi da će ga moj pogled zaustaviti. Ali .....on neće pa neće da prestane ...i dalje je nastavio torturu nad mojim sedištem. Sve to je primetila stjuardesa i okolni putnici. Baka pored koje sam sedeo, samo je prevtala očima.Nešto kasnije ...došao je i fly director.......i onda sam shvatio da je on Švajcarac, kada mu je šef posade rekao da se upristoji i da to ne bi mogao da radi u Swiss Airu.Šta mislite......da li ga je poslušao ? Ne. I onda reših ja da stvar preuzmem u svoje ruke. Pitam ja njega kakav problem ima i hoće li prestati da me maltretira ? Tip ...onako unezverene face......mislim da je bio pod nekim sedativom....izvadi digitron......i poče da mi kuca brojeve , kako bi mi objasnio koliko još imam minuta života.He......proradio je Balkanski mentalitet. Vidim svi putnici čekaju da se nešto desi. Svi su bili umorni od njega. A i ja .......pa ako je ...prevršilo je meru. Neću valjda zbog njega da se vozim na krilo aviona. Uzmem ja njemu iz ruku onaj digitron i lepo ga razbijem o pod. A njega dohvatim za kragnu i opalim mu šamar, tako da je samo seo i ućutao se do kraja putovanja.Šta mislite kakva je reakcija bila ? Aplauz .......svih putnika, kao da sam bio strelac nekog gola. Posle toga stjuardese su našoj bližoj okolini točili besplatno piće do Bankoka. Jedna mlađa stuardesa.....me je okruživala pažnjom ( kad to nisam znao da iskoristim).

Eto to je jedna moja dogodovština sa jednog putovanja. 


Komentari

 1. Heh..moja mama me i dan danas kad putujem negde, doceka recenicom: 'Je l' leti Jat? Molim te,ako ima, leti Jat-om..' Ovu privrzenost ja ne umem da objasnim, ali je poslusam.. :) Poslednji put su u avionu bili neki Rusi..trazili su vodu,kafu,sok,izvadili bocu viskija i sipali u casu sa vodom..i sa kafom..i sa sokom..pa kad su to popili onda su pili viski iz boce a let je trajao i trajao i trajao... Ne volim taj smrad alkohola, al' sta da im radis..

  Autor altamoda — 05 Jun 2008, 00:19

 2. izbaci ih iz aviona , neka piju viski u brišućem letu :))

  Autor vladica — 05 Jun 2008, 00:22

 3. Au. Koreni tvog nasilništva su duboki, znači. Još je onaj poreznik dobro prošao! Znaš šta, predomislio sam se, kad budem dolazio u tvoj kraj, neću nešto imati vremena.... :))) C, c, c...
  K'o bi rek'o... A naoko fiiin... c, c, c...

  Autor baladasevic — 05 Jun 2008, 01:00

 4. Jeste,bolan,Vladice!Ko bi to rekao za tebe?!Mislim,neka si ti njega odalamio,ko mojom rukom da si:)Ali,nesto to nisam ocekivala od tebe.Sto rece drug Baladasevic,'nako fini Vladica:)

  Autor principessa78 — 05 Jun 2008, 01:34

 5. baladasevic, koreni su u bavljenju sportom.
  I po tvome bih ja trebao biti fin i ostatak putovanja provesti na krilu aviona , ma .........dobro je prošao !

  Autor vladica — 05 Jun 2008, 07:23

 6. principessa, aman , zaman... trpiš , trpiš .....pa opet trpiš, trpiš.....i bum !!!

  Autor vladica — 05 Jun 2008, 07:25

 7. Nikad nisam umela da izlazim na kraj sa agresivcima i to me mnogo košta u životu. Mars u raku, rekli bi astrolozi. Ima situacija kad sa nasilnicima treba ovako,jer nasilnik jedino taj jezik razume. Dešava mi se na poslu da agresivci prave muke, i tada zovem policiju, uvek pomognu na pravi način. U avionu nije bilo policajca...

  Autor sanjarenja56 — 05 Jun 2008, 07:34

 8. sanjarenja, u avionu su svi nekako fini , osim otmičara i ponekog opijatima odrađenog nasilnika. Klin se klinom izbija !

  Autor vladica — 05 Jun 2008, 07:37

 9. izabrati pravi trenutak da pokažeš da "biti fin" ne znači samo ćutati i trpeti koješta je prava umetnost. ti je, vidim, poseduješ.
  Prijatno!

  Autor domacica — 05 Jun 2008, 08:13

 10. Odgovor na agresiju doziran u određenom trenutku poželjan je i dobar. Nije često potrebno tako, ali nekad zaista jeste.

  Autor sanjarenja56 — 05 Jun 2008, 08:16

 11. OVAJ POTEZ STVARNO ZASLUŽUJE APLAUZ...tako se to radi, kratko ali....

  Autor Nebojaa — 05 Jun 2008, 12:33

 12. Eeee, a ne rece nam jos koliko ti minuta zivota izracunao!!!
  Da ga nisi ti zato klepio? : ))))

  Autor Pinokio — 05 Jun 2008, 13:20

 13. Zaključak: ako me neko maltretira, tebe da zovem... ;)

  Autor iluzija — 05 Jun 2008, 13:24

 14. Ako si vala!

  Autor shadow — 05 Jun 2008, 13:38

 15. domacica, hvala ,izdržao sam nekoliko hiljada kilometara , bilo prevršilo svaku meru , svima je laknulo

  Autor vladica — 05 Jun 2008, 14:06

 16. sanjarenja, u prepunom avionu putnika nije bilo moguće pronaći slobodno mesto i pobeći od budale

  Autor vladica — 05 Jun 2008, 14:08

 17. Nebojaa, stekao sam utisak da je svima u avionu dojadio, jer se je zaista ponašao odvratno. Fly director mu je zaista rekao da ovako ne može da se ponaša u njegovom Swiss Airu , oni su ga prosto molili da se smiri.

  Autor vladica — 05 Jun 2008, 14:11

 18. @Pinokio, nisam uspeo da vidim, digitron se raspkao u komade :)))

  @Iluzija, zovi , samo zovi :)

  @shadow, nego šta ću , neću sigurno da ga vodim na more

  Autor vladica — 05 Jun 2008, 14:15

 19. Zbog takvih ne putujem vozom, nikad...Nekada davno sama putujem vozom, nakači se neki ludak u punom kupeu, pa se udvara agresivno, preti, svi ćute, ja nemam gde da se sklonim. Neko se ipak iskrade i pozove policajce, oni dođu, rastresu ga verbalno, uzmu podatke, hoće da pišu prijavu, pitaju ko bi svedočio od putnika- niko! I onda do kraja puta povedu mene u svoj kupe da me čuvaju (stvarno su me čuvali, ne šalim se, kulturno i fino) i ispratili me na peronu. Otada ne ulazim u voz...Da sam umela da se odbranim, kao ti...

  Autor sanjarenja56 — 05 Jun 2008, 15:30

 20. Cuti! Bar si putovao avionom!

  Autor siljka — 05 Jun 2008, 16:11

 21. ma da siljka , još sam trebao da izađem na krilo aviona

  Autor vladica — 05 Jun 2008, 20:33


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs