San u javi

Predsoblje sreće

moje priče i razmišljanja — Autor vladica @ 10:15
Zašto mi ne veruješ ?
Pokušavam te ubediti u ono što znaš da sam u pravu. Sati prolaze , odakle ti izvire toliko suza ? Jesu li se te suze u tebi gomilale od tvog rođenja ? Što si ih toliko dugo držala u sebi ? Ceo tvoj život u tebi virilo se jezero suza , izbaci ga molim te !
Okreni novu stranicu života i prestani više da tuguješ za njim.
Njegova ljubav , prema tebi je nešto najjače što se može doživeti , ali i nešto što ni jedna žena ne zaslužuje u svom životu. On je tamničar tvog života. On te voli , ali njegova ljubav te ubija.

Koliko puta te je samo povredio rečima ? Koliko puta je ponizio tvoj život , tvoje postojanje, tvoju mladost ? Koliko puta , hoćeš li mi reći ?
Ja znam da moje reči ne dopiru do tebe i znam da si izgradila neke zidine od kojih se reči odbijaju i padaju u ono odbrambeno jezero napravljeno ispod tvojih zidina.
I bojim se strašno se bojim za tebe iako znam da ću jednog dana otići iz tvog života i ostaviti te samu na ledini tvog tužnog života.

Osvesti se ,........ ah, što nisam neki čarobnjak da ti uklonim magiju kojom si okovana, da ti očistim skramu sa očiju.Da napokon ugledaš svet u bojama života. Da te ubedim da ne pripadaš njegovom svetu. Pogledaj , okreni se oko sebe , prelepa si da patiš , da strahuješ, da roniš suze.
Toliko mladih muškaraca , duše pamuka te žele i pružaju ti ruke.
Ne nikako , nikako ne gledaj u mene , ja sam samo jedan prolazni prijatelj u tvom životu, ja sam sada tu , sutra već u nekom drugom gradu , ja sam lutalica koju je teško smiriti . Ja sam ti samo prijatelj koji ti želi reći da ti život prolazi u patnji i da ti nisi rođena da suzama obeležavaš svoje puteve.
I zato , dok sam tu , poslušaj me , otvori vrata svojih zidina , da moje misli dopru do tvojih. Da ih pročitaš, jer samo pročitana knjiga se može shvatiti. Tvoja tuga je predsoblje sreće. Izađi iz tog predsoblja , da li me čuješ ?Powered by blog.rs