San u javi

I šta sad ?

moja poezija — Autor vladica @ 18:50

I šta sad ?
Ti kao da si mi ljuta ?
Pa šta ?!
Ako , ljuti se , znaš, kad se ljutiš ti si lepša.
Da , stvarno si lepša.
Nekako ti lepše stoji ljutina.
I nikada nemoj da prestaješ da se ljutiš !
Nikad !!!
U inat !
Meni , sebi , celom svetu !

Kažu da ljutina , utiče na izgled.
Prolepšaćeš se !
Podmladićeš se !
A ja ?
Ma ko mene pita ?
Ja ću ti pomoći da ti budem neko !
Neko , ko će ti služiti da izbaciš bes !
O da !
Ja ću te mirno posmatrati , neću ti odgovarati .
Neću ti se suprostaviti.
A ti, ti ćeš se ljutiti na mene.
I tako , ti ćeš živeti srećna , a ljutita !

Samo se pribojavam , kome ćeš se ljutiti
Kad mene više ne bude ?
Jesi li razmišljala o tome ?
Ili tada ćeš prestati da se ljutiš !
A do tada , ja sam tu za tvoju ljutnju .
Ovde sam , hade naljiti mi se .
Šta čekaš ?

 


Ne date mi vodu skotovi !!!

moje priče i razmišljanja — Autor vladica @ 10:30Ja u firmi imam, znate onaj aparat za toplu i hladnu vodu, koji sam uzeo od jedne poznate firme u mesečni zakup.
Uslov za korišćenje aparata je da od njih mesečno uzmem tri balona vode i da im za to plaćam određenu mesečnu naknadu. Ugovor se potpisuje na godinu dana i posle tog perioda ili odustaješ ili nastavljaš pretplatu.
Mesečni računi nisu zaista veliki i priznajem ponekad se zakasni sa uplatom na vreme.
Prošle nedelje uplatim ja njima deo dugovanja i naručim određenu količinu vode, da mi isporuče na uobičajen način. Pripremim prazne boce i čekam vozača da mi donese vodu.
Tog dana kad je bila isporuka, ja ne dobijem vodu.
Hajde,  rekoh,  zaboravili su. Ali to znači da ću eventualno vodu dobiti za nedelju dana.
Pa ipak,  pozovem ja komercijalistu koji prima porudžbine i pitam razloge ne isporučivanja vode i ljubazna gospođica me obavesti da je Beograd zabranio da mi isporuče vodu, jer nisam platio celokupno dugovanje. Na moju primedbu da sam uplatio veći deo dugovanja, ona je pogledala u knjige i rekla da to nije evidentirano, i da moraju da se drže naredbi Beograda.
Znači vi mene kažnjavate i ne date mi vodu! Bio je moj zaključak.

E, pa lepo, da dođete i pokupite vaš aparat, kompletan dug sa kamatom koju samo ,,vi,, naplaćujete za vodu,  ja vam uplaćujem danas jer ne želim da me ,,kažnjavate,, i ne date mi vodu  i ko ste vi da mi ne date vodu?
Zamislite, ona otuda kaže meni: da moram da napišem pismeni zahtev kako bi mi se omogućilo da prekinem ugovor sa njima. Samo sam je pitao da li uz pisani zahtev treba da joj pošaljem i ljubavno pismo, da se rasplače nad mojim zahtevom.
Kakav bre zahtev ženo!!! Kad smo sklapali ugovor,  koji je istekao, došli su vaši distributeri da me mole, kako sam sklopio ugovor rečima, tako ga i raskidam. Ne pada mi na pamet da vam pišem. Ako hoćete, dođite po aparat  usmeno vam kažem inače će završiti na ulici ! Kraj priče!
Danas sam pozvao jednu firmu koja prodaje aparate za toplu i hladnu vodu, kupio ga i čekam isporuku. Cena je smešna ! Nemam nikakav ugovor, ako kupim balon sa vodom imaću vodu za neskafu i supu ili za hladan sok u ovom letnjem periodu.

A vama koji ovo čitate jedna preporuka:  nemojte uzimati ovakve aparate pod zakup, kupite ga koštaće vas puno jeftinije i niko neće moći da vas kažnjava i ne daje vam vodu.
Jer uvek će se naći neki skot koji će vam zabraniti vodu, takvi se množe u ovom surovom vremenu!Powered by blog.rs