San u javi

Ćureći batak u crevu

moje priče i razmišljanja — Autor vladica @ 13:23
Ja ne doručkujem ! Retko , vrlo retko.
Juče , tj. sinoć sam istovarao neki kamion sa nekom robom i ubio se od umora na mesto.
U toku posla , prvo me je ubilo toplo vreme , pa me ubila kiša , i na kraju ubijen sam od same težine io količine onog što sam istovarao.
Vratio sam se kući , uskočio pod tuš i jedva izašao iz kupatila od premora. Nisam mogao ništa da večeram. Jedino sam pojeo nekoliko žele bombona i popio više od litre soka. Premor me je stigao i bacio u krevet . U toku noići sam se probudio , pa dugo bio budan i na kraju ponovo uspavao.
Ovog jutra počela je da me mori glad . Najednom toliko sam bio gladan da počeo da gledam digitron na mom radnom stolu i u mislima ga video reš pečenog . Počeo sam da trljam bradu i da se smeškam digitronu . Zamislio sam ga kao komad mesa koje bih u napadu gladi pojeo kao kad gledate tasmanskog đavola kako tamani hranu.
Setih se ja da u komšiluku gde mi je firma imam jedan dragstor . Otišo sam tamo , i kao oni kerovi što se oblizuju na hranu , počeo sa oblizivanjem pred frižiderom sa suhomesnatim proizvodima. Frižider prepun svakavih mesnih proizvoda .
Izabrao sam ćureći batak u crevu , onda uzeo neku jumbo kiflu , pola litre ,,fit,, jogurta i došao na kasu.
Kuca ona kasirka i kaže mi 873 dinara ?!!!
Ja onako gladan nisam odmah ukapirao cifru , pa mi je ona ponovila , 873 dinara.
Kako bre 873 dinara ? Jel' ja to plaćam račune svih koji su ovog jutra bili ovde ?
Ne , komšija , evo plaćate samo ovo vaše !
Ajde kaži ti meni , koliko šta košta od ovoga ?
Imate 150 grama ćereći batak u crevu , to vam je 754,5 dinara . STOP , tu smo !
Kako 150 grama mogu toliko košati ? Pa cena po kilogramu je 5030 dinara !
Kolikoooo ???? Ma daj bre curo , jesi ti svesna šta pričaš ?
Evo komšija pogledajte ! Ma šta da gledam , to je izgleda meso od ćurke što nosi zlatna jaja ? Ubeđuje ona mene , a ja razmišljam : da li je toliko glupa, da li sam ja lost u vremenu , da li je to stvarno ćurka sa zlatnim jajima, da li je ovo skrivena kamera ? Sve mi je prošlo kroz glavu. Na kraju , posle intervencije njihove službe maloprodaje , dođosmo do saznanja da  je u pitanju obična ćurka , jer je cena umesto 5030 dinara ipak bila ona od 503 dinara po kilogramu. A taman sam se ponadao da se hvalim kako jedem meso od ,, zlatne ,, ćurke.
Izviniše mi se oni , a ja trčeći do firme , napravio sendvič , taman zinuo , kad ko za inat zvoni telefon ! E vala neću da se javim , neka zvoni , neka crkne od zvonjave , nedam ćurku , nedam , ma kakva bila !
Prijatno , hvala , izvolte !


Powered by blog.rs