San u javi

Šta nam može vetar ?

moja poezija — Autor vladica @ 16:49

Šta nam može vetar ? 

A šta nam može vetar ?
Samo da razneze poljupce na pravu adresu !
Odzvanjaju te tvoje reči u mislima mojim.
I pitam se sada gde si ?
Šta radiš ?
Da li me se sećaš ?

To sam ja !
Onaj kome si jednom šaputala u snu.
To sam ja !
Znaš , ja sam taj kojem si rekla da smo ti i ja srodne duše.
Još pamtim tvoje izrečene reči u ovoj izmaglici zaborava.

Boli me tvoj zaborav.
Jedan glupi kraj , bez pozdrava.
Bez reči zbogom.
Kao da nije kraj, a jeste.

A mogli smo mnogo toga.
Mogli smo .
Mogli smo da dotaknemo zvezdu
Ti i ja.
Da je ukrademo s' neba
I namesto nje ostavimo naše inicijale.
Onda bi na nebu ma gde bili gledali sjaj naših slova.
Tada me nikada , nikada ne bi zaboravila.
I ne bih se pitao da li me se sećaš .
Mogli smo , a nismo.


Kad lipa zamiriše

moje priče i razmišljanja — Autor vladica @ 00:02

Jednom sam već napisao da na putu od kuće ka mestu gde radim imam određenu maršutu kretanja. Napisao sam kako često susrećem jednu visoku crnku i kako se ukrštamo pogledom i osmesima. E sad već danima ne viđam tu crnku , što me navodi na zaključak da je neznana crnka , promenila posao , smenu, izgubila posao,  mesto boravka.

Nismo se poznavali samo smo se u prolazu gledali i to je sve. Nema više pogleda jer se više ne susrećemo tako da je ta priča završena. Ne, nemojte da mislite da sam imao ikakve pretenzije, sasvim mi je bilo dovoljno gledati se, kao kad gledaš neku TV seriju.

Dakle serija je završena. ENDE !

Danas sam malo promenio maršutu. Valjda, nailazi toplije vreme pa se i ja sakrivam vozeći se po senkovitim ulicama. I u jednoj takvoj senkovitoj ulici ušao sam ispod krošnje jedne lipe, koja je opijala svojim mirisom. Zastao sam, bukvalno me je miris lipe opio i ja sam se ukopao nasred ulice , kao da želim da upijem te mirise kroz svaku poru moga tela. Volite li miris lipe ?

Ja mislim da sam očistio tih minut-dva  svoje telo od svih negativnih elemenata nagomilanih ovih dana, izbacio iz sebe nezadovoljstva koja su me pratila u poslednje vreme. Seo na bajs i dovukao se na posao. Dugo sam u nekoj svojoj podsvesti osećao miris lipe u sebi , kao da se stvarno taj miris uvukao u mene, moju kosu, kožu, moju majicu i farmerice.

Nekako se brzo živi i bar ja ne uspevam da propratim sve što se dešava u prirodi , pa sam tako zaboravio da je ovo mesec lipa, a znam da sam jedva čekao da osetim ovaj miris. Ah te obaveze, pretvaraju čoveka u mašinu i čovek gubi osećaj za vreme.

Toga sam se pribojavao. Obično, u ovo vreme odlazio sam u prorodu i tačno znao kad će šta procvetati, kad će šta pustiti plodove.

Večeras , posle posla, opet sam prošao kroz ,, ulicu lipe,, , a i sutra ću. Možda otkinem koji cvet i odnesem tamo gde radim , da mi zamiriše i prostorija, i tastatura, i monitor, možda i vi osetite taj miris lipe iz moje priče.

 Powered by blog.rs