San u javi

Od sumraka do svitanja

moje priče i razmišljanja — Autor vladica @ 11:47

Živeo sam u prošlom veku. Život u prošlom veku je bio nekako mirniji, opušteniji i ljudi su obično znali šta žele? Ja izgleda nikada nisam znao. Uvek sam bio na nekoj klackalici sopstvene neodlučnosti. Ta moja neodlučnost u mnogome je odredila životne staze kojima sam hodao i na kraju sam postao jedan veliki gubitnik, kome je neodlučnost i nepromišljenost naplatila životnu taksu. 

Radio sam kao službenik u jednoj firmi i tamo upoznao jednu malu sa kojom sam počeo da izlazim. Bila je mirna i tiha osoba i polako je osvajala moje srce. Nakon jedne godine provedene sa njom shvatio sam da se volimo i počeli praviti planove da se ona preseli kod mene i započnemo zajednički život. Ali život nije bajka pa smo se jednog dana posvađali zbog neke gluposti i raskinuli našu vezu. Patili smo jedno za drugim, ali ja nisam bio spreman da se pomirim, već sam brže bolje počeo da izlazim po nekim diskotekama sa drugovima. I onda nakon pola godine upoznao sam u jednom društvu jednu zanosnu crnku zelenih očiju. Počeli smo da se družimo, pa potom izlazimo i vrlo brzo počeli da se zabavljamo.  

Nisam znao ništa o njoj, ali su mi neki drugovi rekli da je jako patila za ljubavlju koju je imala sa nekim likom i to je bilo sve što sam znao. Nije me ni zanimalo. Zavoleo sam je, a mislio sam da je i ona prema meni pokazivala ljubav. Jednog dana nakog jedne godine šetali smo pored reke na keju i gađali se nekim grančicama, smejući se kao mala deca. 

Iz suprotnog pravca prema nama je išao jedan muškarac. Na tren ona se je ukopala iznenađena njegovom pojavom. Išao je pravo prema njoj. Ja sam zastao na tren shvativši da mu se i ona želi probližiti. Prišli su jedno drugom i zastali. Samo sam čuo kada joj je rekao : oprosti za... okrenuo se i pošao u drugom pravcu. Krajičkom oka video sam kako ga je zagrlila i znao sam da je ovoj vezi došao kraj.

Dugo sam bio u šoku i neverici šta se je desilo. Posle par nedelja pozvao sam onu moju bivšu ljubav. Javila se je njena majka i kratko mi rekla : dugo je patila za tobom, volela te je i iznad svega želela da živite zajedno. U toj želji je sagorela otišla u drugi grad i udala se je. Nemoj je tražiti, već si joj jednom prekinuo sreću. 

Sav poražen, rešio sam da se preselim što dalje iz svog grada. Otišao u drugi grad, tamo našao novi posao i nakon jedne godine počeo da živim sa jednom raspuštenicom prema kojoj nisam gajio nikakvu ljubav, a i ona prema meni, pa smo jedno drugom služili samo da upražnjavamo sex. Počeo sam i da pijem. Da se po pabovima opijam. Neretko bi se dešavalo da se uspavam za stolom pab-a i onda su me takisjem odvozili do kuće. Žena sa kojom sam živeo me je zbog toga prezirala i jednog dana pokupila stvari i otišla. 

Ostao sam sam sa jedinim drugom kojeg sam imao, čašom alkohola. Jedne večeri kada su svi mislili da sam opijen za stolom zaspao, ja sam umro. Čitav moj život stao je u poslednju ispijenu čašu alkohola! 

 

 

 

 Powered by blog.rs