San u javi

Čokolada

moje priče i razmišljanja — Autor vladica @ 19:07

Znam da sam je puno voleo, i znam da je svaki dan gledala kroz prozor da ja prođem negde posle ponoći i da ostavim čokoladu ispred njenih vrata, onako krišom. A ona bi se pravila da ne zna ništa i uzimala bi čokoladu, brzo odmotavala i halapljivo bi je pojela. 

Imala je plavu kosu sa nekim loknama koje su se kao spirale uvijale i pravile neke čudne valove kada se kretala. Nekada bih pojurio za njom da joj ulovim te uvojke i ne retko voleo sam da sa njima dotaknem svoje lice.

Bila je srećna samnom, i znam da je ta naša mladalačka ljubav bila tako čista i iskrena da smo oboje uživali u njenim darovima. 

Onda je ona posle završene škole otišla na studije. Bila je odličan đak, i odličan student. Javljala mi se je iz daljine svaki dan po nekoliko puta. Kad god sam bio pored telefona ona bi stalno ponavljala da me voli i da ne može bez mene.

Bio sam jako lep i zgodan mladić i devojke su prosto otkidale zamnom. Ona se je bojala da je ne ostavim i da se ne rastanemo zbog te daljine koja nas je svakodnevno mučila. Zato mi je i pisala pisma i po koju pesmu. Još uvek čuvam pesme koje mi je napisala.

I onda nakon dve godine njenog studiranja, nemirni momački povetarac je prošao mojim bićem. Upoznao sam nju. U jednoj diskoteci. Crnku prelepih zelenih očiju. U početku smo se samo družili viđajući se na korzou. Jednog dana smo krenuli zajedno kući i u toj šetnji ostali zajedno. Sada mi je ona žena sa kojom živim i gajim decu.

A ona moja plavuša, nije mogla da istrpi naš raskid i nikada se više nije vratila u naš grad posle studija.

Prošlo je puno vremena, a ja i dalje ne znam kako se ugasila ta ljubav, samo znam da je negde u dubini svoje duše još uvek volim. Njen lik se izgubio u mojoj memoriji. Ostali su samo spomenari jedne nežne i mirne ljubavi.

Juče šetajući gradom sreo sam poznato žensko lice. Sreo sam moju plavušu. Na tren se nisam srušio od slučajnog susreta. Samo smo se na trenutak pogledali i bez ikakvog razgovora nastavili svak svojim putem. 

Rekoše mi da se nije udavala, patila je dugo za nekim momkom iz njene mladosti...

(posvećeno mom drugu Bucku)

 Powered by blog.rs