San u javi

Mirno leto

moje priče i razmišljanja — Autor vladica @ 13:38

Ovog leta obično me je budila vrućina u sobi u kojoj spavam. 

Ne retko, probudio bih se sa mokrom kosom i odmah bih odlazio pod tuš da ohladim tu uzavrelu letnju glavu. I onda bi mi laknulo, jer mi voda uvek prija i volim da onu ručicu tuša držim usmerenu u moje lice i dok žmurim da me kapljice vode prskaju po licu masirajući obrise moga lica.  

Poslednjih jutra soba je počela da se hladi, leto izlazi iz moje sobe, a sa njim ja odlažem svoje misli koje su pratile ovog leta i usmeravam ih na jesen koja pristiže u moje krajeve.  

A ovo leto, ostaće mi u sećanju tako što još uvek nisam uspeo da se izvučem iz naivne dečačke kože i što sam naučio da ne verujem ljudima, koji se vešto sakrijavaju ispod svoje maske dobrog glumca.

Pa ipak ovo leto su sačinjavale i lepe privatne stvari i dešavanja koja odlažem u svoj ormar zaključanih i neispričanih i nedovršenih priča. Lepo ostvljam sebi, a loše izbacujem u ovaj kosmos, da ga kosmičke oluje odnesu i odlože na planetu ,,neiskrenih reči,,. 

Nadam se da mi dolazeća jesen neće doneti nemir, kome sam čvrsto rešio da podignem zidove i opkolim ga svojim pozitivnim mislima.

Puno toga sam započeo ovog leta, puno razgovora imam nedovršenih i jedino žalim što ih nikada nisam završio, jer nedovršen razgovor je lošiji od onog koji se nikada ne započne.

Ovog jutra krenuvši na posao išao sam nekim novim putevima i sretao neka nova lica. Neka i jesen koja dolazi, donese novine, a stare i uprljane čaršafe odloži u korpu zaborava.

Bilo je ovo ružno-lepo leto!

Zbogom mu!

,,u letnje vreme živeti je lako,

dok riba skače i dok pamuk je visok,, 

 Powered by blog.rs