San u javi

Jesenja plovidba

moje priče i razmišljanja — Autor vladica @ 22:54

Jesen je uveliko započela svoj ples uvelog lišća.
Ali ove godine jesenje vreme počelo je još pre početka kalendarske jeseni pa je i sama priroda bila zbunjena u svom redosledu dešavanja.
Prvo lišće je dugo bilo zeleno i kao po komandi je požutelo i sada ukrašava krošnje drveća koje se još uve sakrivaju pod prelepim koloritom lišća.
Prošavši danas kroz jedan drvored, sa grane mi je na dlan pao jedan list. Jednostvno sam ga ulovio.
Sada taj list gledam pred sobom i radujem mu se kao nečem najdražem što želim.

Jesen je mesec promena u čovekovom mozgu.
U danima kad još uvek ovim predelima gospodari miholjsko leto ja uživam u ovim jesenjim bojama i nadam se da će ova jesen ipak biti ona prava i da će pokrenuti mnoga razmišljanja u našim glavama.
Ja sada odavde imam da poručim nekima koji su na mojoj strani razmišljanja da im želim da im ova jesen donese radost i da im svaki list koji se spusti pored nogu bude jedan novi atom snage koja će pokretati sve moždane ćelije i bude pomoć za lakšu plovidbu životom.
Idu oni dani koje trebamo preploviti kao moreplovci nemirnim morem, a ovo miholjsko leto je kao neko jedro koje služi da se osigura plovidba.

I nije važno kad ste rođeni i u kom godišnjem dobu. Važno je da plovite svim godišnjim dobima i da se vaš život prostire kroz neko vreme koje ostaje upamćeno kao vaše vreme.
Zato ljudi plovite životom sigurno i neka vam ova jesen osigura sigurnu plovidbu.

 


 


Ceo svet

moje priče i razmišljanja — Autor vladica @ 12:19

,,za ceo svet možes da budeš jedna osoba, ali za jednu osobu možeš da budeš ceo svet!,,

 

Kako volim ovu misao i često pokušavam da je analiziram. Ne .... ne mislim da sad treba od ove rečenice praviti nauku, ali mislim da je jako istinita i da daje pravi odraz u odnosima dvoje. 
Ponekad pomislim da sa nekom takvom rečenicom mogu da promenim ceo svet u svojoj glavi. I to je ono što me čini srećnim u tih nekoliko trenutaka razmišljanja o tome. Jer sve ostalo je samo neka borba sa vetrenjačama, a takav rat niko nije uspeo da dobije iako ja pokušavam tvrdoglavo da se izborim za nemoguće. 

 

Danas mi poštar donosi pismo. Beli koverat. Adresirano na moje ime i prezime. Nije banka, nije telenor, nije mts. Otvaram pismo i u njemu na kompjuteru odšampan tekst u kome piše. Da uplatom na račun koji mi je ponuđen u prilogu, mogu pomoći osobama oštećenog vida. Iznos sam formiram i tako to.

Mahinalno sam stavio ruku u džep i iz njega izvukao 4000 dinara. Otišao sam u poštu da podignem drugo pismo koje mora da se overi, a ovih 4000 dinara uplatio na račun koji su mi poslali.

Neću vam reći šta sam dobio u ovom drugom pismu da ne bih pokvario ovaj post. Ali znam da sam poslednji dinar iz džepa dao tim ljudima. Ja mogu da vidim šta piše u svim pismima koja dobijam, a oni ne mogu. E da..... ostalo mi malo novca da taman kupim kesicu supe.  

Ajde odoh da obrišem listove ,,Adamu,, evo ga rasplakao se umesto mene.

 

adam
 

 Powered by blog.rs