San u javi

Tržišne inspektore treba isprebijati !

moje priče i razmišljanja — Autor vladica @ 15:02

Ja sam osoba , koja ima određenu dozu temperamenta , i moje ponašanje u društvu može da se okarakteriše kao pozitivno i moje društvo biva sve mlađe jer se uglavno družim sa momcima koji još nisu napunili ni trideset godina.
Valjda sam im zanimljiv , a i oni meni jer valjda su mi razmišljanja takva da ne mogu i ne želim da pričam o ozbiljnim temama o kojima pričaju u mom dobu.
Doduše jako sam mladolik , pa me mnogi jako podmlađuju. Šta ću , možda je to posledica bavljenja sportom, a poslednjih godina sam se toliko zaljubio u bajs , da vrtim na hiljade kilometara i da nemam taj vid pražnjenja puko bi hiljadu puta.
Miroljubiv sam , pravičan ......ali !!!

Ovo je uvod u priču koju ću Vam danas ispričati , a tiče se mog posla i mog temperamenta.
Ja imam svoju malu firmu u kojoj radim i od te firme izdržavam porodicu , žena , ćerka i ja. Već odavno imam firmu , tako da sam u tom poslu jako uspeo da budem disciplinovan. Svoje obaveze prema državi ispunjavam na vreme , poštujem zakone , poštujem državu jer ipak sam ja profesionalac.

Danas mi je u firmu došla tržišna inspekcija. Došao čovek , i on radi svoj posao. Roba koja se nalazi u mojoj firmi je uvek uredno papirološki pkrivena , tako da ne radim na ,,crno,, i sa te strane nemam strah. I sad, tržišni ispektor vidi da sam ja ispravan i on već počinje da se nervira što ništa nije pronašao , a došao je da pronađe neprvilnost i naravno počinje da traži dlaku u jajetu.
Jedna vrsta robe koju imam ima utisnutu deklaraciju na sam proizvod , ali po njemu to ne može tako , već mora pisana deklaracija. Naravno ja prepoznam da je rešio da eto izmisli razlog i pokuša da me stavi u koš sa onim švercerima sa pijace.
Napiše on zapisniku to i kao pita me šta ćemo da radimo. Počinje konverzacija :
- kako šta ćemo da radimo ? (ja)
- nabavi nove deklaracije , a ja ću pokušati da samo prođe bez kazne ! (on)
- kakva kazna , za ovo što ti tražiš ? (ja)
- pa moram , ali ja mislim da ništa neće biti .(on)
- a ko će onda odrediti da li će ili ne , nešto biti ? (ja)
- ajde videćemo , ti samo nabavi deklaracije. (on)
Premišljajući se , ja ukapiram da on mene ispituje , kao da pokuša da me na neki način spasi.
I onda je došlo do eksplozije u mojoj glavi , te mu ja kažem :
- znaš šta , ti možeš da napišeš kaznu , ja neću da ti je platim. Možeš da crkneš i ja opet neću da ti je platim. Spreman sam da odem zbog te kazne u zatvor , ali kad budem izašao odatle , molim te , ali te stvarno molim ....seli se , beži od mene , jer ćeš od mene ovakvog imati samo zlo !
On pokuša ponovo da ublaži , kao ajde ne sekiraj se , pokušaću da sredim...i pobeže !

Dragi moji blogeri i čitaoci ovog bloga . Ja nisam agresivan , ali kad me životinja koja pokušava , da me izdžepari u firmi koju sam svojim rukama podigao , i svaki dinar zarađivao svojim znojem, neću mu dozvoliti , pa makar krv pala ! Braniću na ovaj način svoje postojanje.
I neću popustiti , pa makar me to koštalo mnogo više. Umesto da idu i love tamo sivu trgovinu , on pokušava da izmulji neki dinar u svoj džep od onog ko nije kriv !

Oprostite , ali morao sam ovo da napišem , boli me nepravda !

 Powered by blog.rs