San u javi

Histerija !!!

moje priče i razmišljanja — Autor vladica @ 16:18
Odem ja kod mog mlađeg brata koji se nalazi na lečenju u gradskoj bolnici u posetu. Dečko se nije lečio od zimskih prehlada , pa dobio upalu plućne i srčane maramice. I eto ga sada leži u bolnici i prima terapije. Kažu terapija traje malo duže , pa mora izdržati to bolničko lečenje. Smestili ga na internom odeljenju i sada leži sa pacijentima koji imaju razne probleme sa srcem.
Pošto je ovo Srbija , a pogotovo Vranje ja ne bih da Vam pišem o čistoći koja vlada na ovom odeljenju , samo želim da kažem , da ako jednog dana trebam da završim na tom odeljenju , bolje da do njega i ne preživim !
Ono je blagi užas ,od prljavštine , koja je skoro na svim odeljenjima u gradskoj bolnici u Vranju prisutna.
Ali ja nisam bolnički higijeničar , tako da ne želim da se bavim higijenom soba i hodnika , jer jednostavno nisam plaćen za taj posao , već kao poreski obveznik plaćam te i takve koji treba da čiste mesto koje treba da bude čistije od naših domova.

I kao što rekoh odem ja u posetu , ali tog dana sam bio biciklom. Na ulaznim vratima vidim ja par momaka , sumnjivog ponašanja , i setim se pesme Ajs Nigrutina ,, volimo hašiš , oči nam se cakle,, . Rekoh u sebi , ovde bicikl ne ostavljaj inače ga više nećeš videti... ovi će ga maznuti i prodati za 20 Evra prvom prolazniku !

Odlučim u trenutku , da bicikl stavim o rame , kao pušku i s njime na treći sprat. E sad sreća moja što je bicikl težak samo 5 kila , pa mi je ovaj alpinistički poduhvat bio lagan.
Popnem se ja tako , usput sretnem jednu sestru i jednog doktora , čak nisu ni obratili pažnju na mene. Na trećem spratu , parkiram bajs u hodnik , odem do sobe i pozovem brata da izađe u hodnik ,a bolesnicima u sobi kažem, ljudi otvarajte prozore , provetrite sobu , ako želite da ostanete živi , ugušićete se !

Pričam ja tako sa bratom ...kad utrča u hodnik jedna čistačica , koja poče da se krsti i arlauče , da nije do sada videla da neko sa biciklom ulazi u bolničku zgradu. Pola je nisam razumeo šta je arlaukala , verovatno je to neki jezik njenog nivoa , samo sam razumeo kako mi je naredila da iznesem biciklu odavde.
Lepo ja nju zamolim da prošeta malo hodnicima , uzme džoger i obriše prašinu , a ja ću izaći bajsom kad ja budem želeo i zamolim je da ne drami i arlauče , jer će poplašiti sve pacijente , a pacijenti su srčani bolesnici , pa bi mogli ... jel ?
Sada ću da zovem doktora , pa ćeš da vidiš , zapreti ona meni ... i ode. Baš me briga - rekoh. Posle pet minuta vraća se , ali me kao ne primećuje. Nakon posete bratu , ja se vratih , sa bajsom u rukama do prizemlja , a posle vozeći kući.
Sad se pitam ... ko je vlast u bolnici ? Po meni čistačice ! I ko im to toliko dozvoljava da budu onako agresivne prema posetiocima , i ko zna kako se ponašaju prema bolesnicima.
A ja kada mi se onako unela u facu , pomislio sam kako joj stavljam na usta onaj široki flaster u obliku slova X.
You shut up stupid women !!!


Želim ti ...

power point — Autor vladica @ 09:00

Danas na Veliki Petak , svim mojim čitaocima posvećujem ovaj PPS , sa željom da kad ga pogledaju sete se jednog blogera koji je pokušavao da bar malo popravi nekome raspoloženje , ulepša dan, ponekad ne želeći raspače nekoga , a sve u svemu da učini da poseta ovom blogu bude prijatna.


 

(kliknite na sliku za download - Power Point prezentacija, 0,12 MB)

Powered by blog.rs