San u javi

Jesen u Proleće

putopisi — Autor vladica @ 17:26

U moj kraj je došla jesen i to u sred proleća. Prisetio sam se jedne vožnje svog bicikla prošle jeseni kad je priroda bila obojena najlepšim bojama koje mogu da je ofarbaju. Zato sam iskopao jednu svoju vožnju biciklom kroz prirodu u to vreme. Pogledajte:

Što je tužna jesen u srcu mom...

1.10.2007
Okolina Vranja ukupno 22km
Vozio : Ja

Da i ja u stilu mojih kolega, koji voze po 1000 km, započnem jednu temu koja je manje vezana za vožnju, već za jesen. Jesen u Oktobru je najlepša, jer je odlikuje najveće šarenilo. Onda kada se lišće oprašta od drveća tada je jesen najlepša.

 

Ova jabuka, je dobila crvenu boju lišća, da skrene pažnju na sebe da ima sočne žute plodove.Tamo gde sam tada vozio, je jako veliki uspon, severno od grada. Moram priznati da me je ova vožnja, jako, jako umorila, jer dobrih 10tak km, vozio sam po usponu.

 

Usput, vredi slikati gustu šumu koja će uskoro ogoleti.I kako je koji kilometar prolazio, tako je priroda bivala, sve lepša i divlja.

 

pogled sa visa, na šumu u kotliniI onda kad sam došao na pola puta, pogled je bio predivan. Kao da mi je na dlanu bio sav kraj.

 

Na slici se vidi u daljini Vranjska BanjaNajednom se je pojavilo prvo selo. Pravo planinsko selo. Kao da i tamo ne žive ljudi. Jedino je život odavao lavež pasa.

 

Kuća u podnožju, staro, staro mi dajte

 

 

Oh radosti.......prva nizbrdica posle 8km, uspona 

I onda sam zastao da slikam, prvo sam slikao volan bajsa, umesto komandne table auta.

 

prvih 8km uspona je prošlo ...I kad se nađeš u ovakvoj prirodi, dobiješ iskonsku snagu da ti ni naporona vožnja ne predstavlja predstavlja veliki problem.

 

Evo zašto sam zastao.Pogledajte kako se drveće milujeNaredno selo je bilo tik uz put. Samim tim kuće su bile bar malo urbanije.

Pri tome mislim, da su imale krov od crepa, ne od slame.

 

...ima jedna kuća u planini..

Kad si okružen prirodom, onda ne znaš na koju stranu da gledaš, i šta da slikaš.

 

Zeleno, volim te zimzeleno....Gde god da se okreneš, kao da je Hari Poter pored tebe i pretvara sve onako kako želiš da vidiš .

 

Žuto...volim te nadahnuto!

Ali, nebo te nikad ne napušta.

 

Plavo, ...volim te bezglavo...I da se vidi da je jesen. Kako? Pa grožđe pored puta . Ovde berba tek predstoji. Sećam se nekih berbi iz nekih ranijih vremena. Javila mi se ta slika...

 

Poslužite se molim...

 

I to je bila jedna moja vožnja u lokalnim predelima moga grada. Bilo mi je zadovoljstvo da sam i ovo podelio sa vama. I valjda ovim postom već jednom pozovem proleće, da dođe u moj kraj, željno ga očekujem!Powered by blog.rs