San u javi

Burma

power point — Autor vladica @ 12:26

Burma, ili kako se sada nazaiva Mjanmar je država na dalekom istoku i svojim položajem i klimom spada u monsunske zemlje u okolini Bengalskog zaliva. Ja tamo nisam putovao, ali želja postoji, pa ako mi padne nekada sekira u med, voleo bih da obiđem taj raskoš prirode, koji je jedan od najlepših na planeti zemlji.

 

Ja Vam sada ne bih pisao o državnom uređenju gde preovladava dikatura komunizma, ali bih naglasio da je ova zemlja jedan od jačih predstavnika budizma u svetu. Konflikt budizma i diktature je i trenutno aktuelan, tako imam naklonost prema budistima, jer ova zemlja ima poseban draž kada se zna da je veliki deo građevina u Burmi usklađen u skladu sa budizmom.Država je inače jako privredno siromašna jer su tamo uvedene sankcije od sveta, pa zahvaljujući neprocenjivim prirodnim resursima, taj narod tamo preživljava i živi u nekom prošlom svetu.

 

I evo Vam jedne pps prezentacije koja će vas prošetati Burmom i bar u mislima ćete poželeti da je posetite. Odlučio sam da Vam postavim ove slike kako bi se bar malo ugrejali s’ početka proleća, jer bar u mom gradu, se zima još uvek ne predaje.  

 

(kliknite na sliku za download - PowerPoint prezentacija, 4 MB)  

 Powered by blog.rs