San u javi

Isposnica

power point — Autor vladica @ 23:10

Juče sam bio do mog omiljenog mesta , gde odem da napunim baterije.

Otišao sam do manastira Prohor Pčinjski , autom , parkirao se , otišao u porte manastira , tamo proveo malo vremena u crkvi , upalio sveću , otišao do moštiju Sv. Prohora , dotakao ih ...izašao i zadržao par minuta u mestu.

Imalo je dosta posetilaca u crkvi i samom manastiru i primetih da me čudno gledaše kad sam ulazio iza oltara do moštiju , pa mi je bilo jasno da su ljudi sa strane , verovatno u prolazu , a kasnije videh , par parkiranih automobila sa BG i NS registarskim tablicama. Verovatno su se vraćali iz Makedinje pa su tu zastali da se odmore i posete manastir.

Ali moj odlazak danas tamo nije bio zbog posete manastiru , već sam otišao da odem do isposnice , svetog mesta gde je sv. Prohor proveo nekih 30 godina u prirodi u jednoj polupećini. To je mesto udaljeno od manastira nekih 3 km , mora se ići pešice , jer je u pitanju staza kroz šumu i jako je veliki uspon u odlasku.

Imao sam jaku volju i želju da idem, kupio jednu sveću , i šibicu u džepu , patike na nogama , kišobran ostavio u autu i ako je pretila kiša i krenuo put gore.

Reših da napravim jednu prezentaciju , kako bih mogao da Vam pokažem sve slike sa ove posete. Pokušao sam da postavim slike , ali to ne bih uspeo do prekosutra , nešto mi net jako koči ovih dana. Ko voli , nek uživa.

 

(kliknite na sliku za download - Power Point prezentacija, 5,9 MB) 

Puko sam !

moje priče i razmišljanja — Autor vladica @ 13:20

Jutros u 7 , zvonio mi je sat na mobilnom. Ustao sam malo mrzovoljno , ali sam se vrlo brzo organizovao. Moja najlepša polovina , je već ranije ustala i otišla na groblje , danas je pobusati ponedeljak izlazi se na groblje.
Popio sam mlaku kafu , pa se onda spustio kod roditelja u susednu kući , tamo sa njima živi i moj brat , koji je još uvek u bolnici . Čekaju se analize iz Beograda ... pa dečko još uvek leži i mogu misliti kako se nervira , mada ne pokazuje. Popih i tamo , mlaku kafu koju je moj otac skuvao .
Po povratku u kuću , počeh da tražim punjač za mobilni , nema ga nigde i setih se da je moja najdraža ćerkica juče koristila taj punjač i nesvesno ga strpala u torbu , a već je otišla natrag za Beograd. i tako ostadoh ja bez punjača.
Samo što sam to konstantovao , zvoni mi mobilni , ja još kući , te mi poslovni partner javi da odustaje od narudžbine jer se već snašao . OK , nije mi prvi put. Odem ja do banke , da uplatim neki novac , i da podignem novac koji trebam uplatiti na kreditnu karticu. Kažu puko im sistem. Uplate vrše , isplate ne ! Nije ni to prvi put.
Iskoristim priliku da odem do službenice koja radi sa klijentima i ona me obavesti da su u mojoj banci ukinute neke pogodnosti , zbog pronevere direktora i radnika u istoj banci. Ko je pratio dešavanja setiće se koja je to banka , jer ne želim da je pominjem u ovom postu. Lepo , ... ne sve lepše od lepšeg me danas poteralo.
Opet mi zvoni mobilni , javlja mi se čovek koji je naručio neku robu , te me očekuje. Odoh ja , i ovaj mi saopštava , da nije odustao , ali da nije naplatio neka potraživanja pa da odlaže uzimanje te robe. A ja robu naričio , treba da stigne. Sve lepše od lepšega !
Uključim kompjuter , sednem , popijem vruću neskafu, ustanem i zakačim rukom porculanski ukras koga sam dobio iz Jerusalima , i kako je pao , raspska se na komade. To mi je bila kao neka vrsta amajlije.
Otvorim usta kao riba na suvom i zagledam se u ogledalo i počnem u glas da pričam sam sa sobom : Ovo ti neko testira izdržljivost ... ali ti si puko čoveče , puko si kao ovaj porcelan. Ne , porcelan nije puko , to ti se pričinjava , ti si puko !
U tom trenutku , nailazi jedna moja rođaka sa mužem. Vide me da sam nešo out , pa mi ponudiše da odemo do kafića . Zaključam ja vrata i odosmo u sred radnog vremena, i baš me zabole uvo za posao , a oba moja broja mobilnog sam isključio da me niko ne uznemirava. Juče sam bio u isposnici pored manastira Prohor Pčinjski , poželeh da odem tamo i da se ne vraćam. Zašto , videćete u mom narednom tekstu , kad Vam prenesem taj jučerašnji izlet.
Ajd’ sad da ste mi zdravi i živi , srećan dan Vam želim !

 


Crno - belo (lale)

power point — Autor vladica @ 15:50

(kliknite na sliku za download - Power Point prezentacija, 4,3 MB) 


Crno - belo 2

power point — Autor vladica @ 21:20

Dakle , na zahtev onih koji prate moje pps prezentacije , napravio sam i drugi deo edicije crno-belo. Ova prezentacija je rađena kvalitetnijim slikama , tako da je ovaj fajl malo poveći, jer nisam želeo da slike gube na kvalitetu. U planu imam da napravim još par ovakvih edicija , i da ih podvojim na više grana.
Prijatno veče !

 (kliknite na sliku za download - Power Point prezentacija, 5,9 MB)


Šta su ... ?

moje priče i razmišljanja — Autor vladica @ 11:40

SEDAM SVETSKIH ČUDA

Grupu studenata su zamolili da nabroje ono što misle da su danas “Sedam svetskih čuda." Iako je bilo nekih razlika, najčešći odgovori su bili: 

1. Egipatske piramide 2. Taj Mahal 3. Veliki kanjon (Grand Canyon) 4. Panamski kanal 5. Stonehenge 6. Bazilika sv. Petra 7. Kineski zid

Za vreme prikupljanja glasova profesorka je primetila da jedna studentkinja još nije završila.

Upitala je ima li problema sa svojom listom. Devojka je rekla: “Da. Ne mogu se odlučiti jer ih ima toliko."

Profesorka joj je rekla:“Pročitaj ono što si napisala, možda ti možemo pomoći!" 

Devojka je oklevajući pročitala: Mislim da u 7 svetskih čuda spada sledeće: 

1. Videti ... 

 

2. Čuti... 

3. Dodirnuti... 

 

4. Okusiti... 

 

5. Osetiti... 

 

6. Smejati se... 

 

7. Voleti... 

U učionici je nastala tišina. Stvari koje mi vidimo kao jednostavne i svakidašnje, stvarno su čudesne! 

 

Najvrjednije stvari u životu ne mogu se ni napraviti ni kupiti !  


crno - belo

power point — Autor vladica @ 20:18

(kliknite na sliku za download - Power Point prezentacija, 2,3 MB) 


nepoznatoj...

power point — Autor vladica @ 17:47

Jedan miran dan je za mnom. Danas sam radio , samo da se ne bih izležavao kući . Ne volim ovakve praznike , a odlazak u prirodu bajsom bi mi bio neuspešan , jer se pola grada sjatilo u okolna izletišta , pa bih se tamo po puteljcima sudarao sa izletnicima ili gazio točkom svoga bicikla po zaostalom žaru koji su ostavili izletnici , izigravajući ,, fakir biciklistu,,.

Ja idem u prirodu sam, onda kad drugi rade i tada imam priliku da razgovaram sa prirodom , i da razmenim po koju misao koju kasnije prenesem na papir.
Dakle kad prođu praznici , eto mene u prirodi , da pogledam koliko su je uništili izletnici i malo je utešim.

Kopajući po fajlovima na kompu , pronašao sam jedan tekst koji sam ranije sačuvao i danas ga spakovao u power point prezentaciju , neka ga možda nekad nekome pritreba.

Pošto je i sutra , udarni dan udarnika izletnika , eto mene na poslu i pripremam još jedan pps , pa eto neke koristi od moga rada. E sad možda napišem još koju pesmu , sve zavisi koliko me inspiriše drugi maj.

Prijatan dan !

 (kliknite na sliku za download - Power Point prezentacija, 1,9 MB)

 «Prethodni   1 2 3

Powered by blog.rs