San u javi

Ranije smo ovim putem išli na more

putopisi — Autor vladica @ 20:15

Danas sam vozio do same granice sa Kosovom tj do našeg graničnog prelaza. Od Vranja do granice Kosova ima 30km.U povratku sam malo promenio deonicu, tako da sam povećao kilometražu na ukupno 70 km. 

Do Bujanovca me je ometao vetar, duvao mi je u grudi , tako da sam se jako umarao.

Prva slika koju sam napravio je nadvožnjak iznad auto-puta. Ako putujete za Grčku morate proći ovim putem.

Prošavši Bujanovac krenuo sam put Kosova . Priroda je jako zanimljiva.

 

Usput sam slikao cveće koje poklanjam svim blogerkama koje ovde navrate.

 

Onda sam naišao na čuveno selo Končulj. To je selo gde je bio komandni štab OVK-a.

Tu sam razmenio par razgovora sa albancima kojima je bio zanimljiv moj bajs , a stariji albanac  videvši da nosim Novak Đoković majicu , me priupitao da li sam gledao tenis juče. Sa svima sam pozdravio jer oni vole da se rukuju.

 

A , onda znak sa udaljenošću manastira na Kosovu, tu je i ujedno granični prelaz. Naši policajci su me zaista lepo primili kad sam im objasnio odkud ja ovde. Sipaše mi da popijem mineralnu vodu ispričasmo se ukratko o najobilnijim stvarima. Inače preko granice se može samo sa ličnom kartom. 

 

U povratku sam skrenuo pored Bujanovca i svratio da se napijem mineralnom vodom iz Bujanovačke banje. Ta voda je jako lekovita i toliko je gazirana da joj nije potrebno dodavati ugljen dioksid. Rezervoar kod banje koja se vidi sa auto-puta.

 

Nedaleko odatle nalazi se crkva koju je najbolje uočiti sa auto-puta naročito noću kad je osvetljena. Do crkve vodi stepenište ,i tada smo moj bajs i ja promenili uloge , ja sam njega nosio.

 

Ime crkve je Sv. Jovan. Ovo je malena crkva koja je nažalost bila zaključana , tako da sam samo uspeo da uslikam spoljni deo. 

I još jedna slika ...

 ,,Usamnjen bagrem miriše i to je sve što znam, al' on mi ne može reći kome ruke da dam,,

kažu reči jedne stare pesme Teške Industrije.

I naravno sve ovo se nije moglo ostvariti bez pomoći mog novog ljubimca koji će mi ove sezone praviti društvo.

 I šta da Vam kažem na kraju. Od ove crkvice do Vranja ima 10 km i to smo ja i moj bajs lako pregazili , prošavši preko jezera iz priče od pre neki dan.

Posle tuširanja , vratio sam snagu tako da bih mogao opet da vozim. Hm, postajem perverzan , završavam, završavam.Powered by blog.rs