San u javi

Kako je svet porastao za 5 dana ?

moje priče i razmišljanja — Autor vladica @ 19:58


Vratio sam se kući sa posla u 17 sati i 13 minuta.

Na drugom satu vreme je pokazivalo 17 sati i 15 minuta.

Bio sam jako umoran.

Premoren od višemesečnog nespavanja izazvanog umorom od obaveza, došao sam do frižidera, otvorio ga, pa ga zatvorio i otišao do kreveta.

Nekako više sam se obradovao krevetu i krenuo ka njemu. Primetio sam da mi se moj krevet nasmešio, a ja sam se sa radošću uvukao u njega.

Na satu je bilo 17 sati i 28 minuta. Na drugom satu 17 sati i 30 minuta.

Uspavao sam se u trenu, samo što sam spustio glavu na jastuk.

Spavao sam 5 dana i 5 noći. Da toliko sam spavao i nisam se budio.

Za to vreme kosa mi je porasla 5 centimetara, a i brada 5 centimetara.

Izgledao sam kao Robinzon Kruso. Jedino sam ja sa tirkizno plavim očima, a  njegovih očiju se ne sećam. Odavno sam gledao film.

Prišao sam do prozora, otvorio ga a napolju je drveće bilo ogromno. Počeo sam da se čupkam za bradu i razmišljam kako je drveće moglo tako veliko da poraste, a ja sam se uspavao pre pet dana. Bacio sam pogled na saksiju sa Adamom u sobi. Adam je u odnosu na predhodna pet dana porastao 50 centimetara.

Otišao sam u drugu sobu,tamo gde mi je akvarijum. Pošao sam da nahranim ribice i zinuo od čuda kada sam ugledao moje zlatne ribice koje su pre pet dana bile veličine klikera, a sada veličine pesnice.

Izašao sam na ulicu. Prva na koju sam naišao bila je komšinica. Znam kad sam je video pre nedelju dana imala je kratku kosu. Sada je imala kosu dugu i zabačenu iza leđa.

Javio sam joj se i odgledao je u čudu.

Nailazio sam na ljude koje ne poznajem. Muškarci su imali duge kose i brade , kao u zemlji Amiša. Žene pak duge kose do oblina. Psi koji su prolazili pored mene imali su veličinu ovce. Vrabac na grani bio je veličine orla . Pauk koji plete mrežu u uglu mog stepeništa narastao je do veličine tarantule. A mrav koji je uporno pokušavao da prenese koščicu nekog voća, veći od pčele.


Popeo sam se uz stepenice i ušao u kuću .

Sat je pokazivao 17 sati 57 minuta , drugi sat 17 sati i 59 minuta.

Protrljao sam oči !

 

veliki svet Powered by blog.rs