San u javi

Medved , lisica i ribica

moje priče i razmišljanja — Autor vladica @ 07:55

Da li možete napraviti razliku između Medveda , Lisice i Ribice ?

Medved je meni jedna jako draga divlja životinja i oličenje moći. Ja u filmovima u kojima se pojavljuju medvedi , navijam za medveda. U borbi između čoveka i medveda , medved je moj favorit.
U zoo vrt ne odlazim često. Nema ga u mom gradu , a kad odem tamo gde ga ima onda obično nemam puno vremena , pa stalno sebi obećavam , otići ću sledeći put. A kad odem , ja najviše vreme provodim pred kavezom sa medvedima.
Možda će vam ovo izgledati smešno , ali sam pričao sa medvedom. On ćuti , podigne glavu , pogleda me . On sve razume. Svaku moju reč. Volim medveda .

medved

Lisice su u meni uvek izazivale neku dozu ne poverenja. Ali ne zato što su one u prirodi lukave , već zato što nikada nisu mogle da se pripitome. Imao sam prilike da se vidim oči u oči sa lisicom , onom vlasinskom, samo me je pogledala skrenula pogled i ne zainteresovano nastavila put šume. Na tom mestu susreta , došla je da lovi , tu je pojilo gde divlje životinje zimi kad nema vode dolaze da piju vodu. Lisica se krije u borovoj šumi i čeka. Ona ume da čeka. Ja sam joj te noći poremetio ulov. Možda sam nekoj životinji spasio ili produžio život.

lisica

Ribice su neki treći svet. Onaj koji mi zemljani nikada ne možemo razumeti , a uvek će mo se diveti tom delu prirode. Ribice u meni izazivaju neki duševni mir. Volim da ih posmatram i uživam u njihovim bojama. Jedino , nikada , nikada nisam tražio da mi zlatna ribica ispuni želju . Možda bih trebao ? A možda ja i nemam pravo na želje ?

ribica

I koja je razlika između medveda , lisice i ribice ?
Ja je nisam uočio , verujte mi !Powered by blog.rs