San u javi

30 Avg, 2009

List ljubavi

moje priče i razmišljanja — Autor vladica @ 12:26

Posmatram lišće na granama drveća. Još uvek se drži i još uvek ima onu zelenu jaku boju.

U stvari lišće se umorilo. I samo čeka na onu vremensku komandu kad će prvo početi da žuti i na kraju će lelujavim pokretom pasti sa grane i stopiti se sa zemljom. Tu na tlu ispod drveta, od žute boje pretvoriće se u braon boju i vremenom raspasti, kao da ga nikad nije ni bilo.

 

A ono drvo na kome se taj list šepurio ostaće neko vreme ogoljeno, kao da će patiti za izgubljenim listom i tamo negde na proleće to isto drvo dobiće neki novi list koji će krasiti njegove grane i ulepšavati mu trenutke novog godišnjeg doba.

 

Tako je i u životu ljudi. Listovi i ljudi imaju sličnu sudbinu. Jedan deo života ukrašavaju nekome život i onda se zasite i rastave jedno od drugog.

Ne znam koliko ljubavi postoji u to vreme kad su zajedno i da li je ta ljubav stvarna? Ali znam da su ponekad one prave ljubavi ispunjene nekim nedovršenim rečima i neučinjenim postupcima koji bi još više ulepšavali živote. 

 

I onda najednom nastupi kraj, list se odvaja od grane, zaljubljeni jedno od drugog, i vetrovi ih raznesu po prostranstvu, naiđe vreme patnje, ali se vrlo brzo neki novi lovci na srca nadomeste i pokušaju da osvoje one ranjene i ostavljene.

 

A gde se u stvari pokidaju konci ljubavi nečije? Da li neko od njih vodi dvostruki život, da li ih tvdoglavost ubija, da li su nedovoljno zreli da prevaziđu ono što im se dešava, ili se izgubilo interesovanje jedno za drugo? Puno pitanja, a odgovor onaj pravi ostaje zapisan u vremenu i možda se nikada neće ni saznati. 

 

A zar je to u opšte važno?

 

Srećno ti bilo i budi pametnija, plačem i uz tebe sam!

 

 


Komentari

Powered by blog.rs